Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014


….ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Α. ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
1.   Διαφάνεια παντού: Οι τοποθετήσεις - και ό,τι σχετίζεται με τη στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικούς - θα γίνονται με συμφωνημένο σύστημα μετρήσιμων κριτηρίων στο οποίο θα έχει πρόσβαση ο κάθε ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός. Οι αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ θα ελέγχουν την όλη διαδικασία και θα λογοδοτούν στον Σύλλογο.
2.   Προσπάθεια για μαζικές συνελεύσεις του Συλλόγου μας-Δημιουργία του θεσμού του «συνδέσμου» μεταξύ των Συλλόγων Διδασκόντων και του Δ. Σ. του Συλλόγου.
3. Απεργίες: Όχι σε απεργίες μέσω Fax και e-mail. Έγκαιρος σχεδιασμός και προγραμματισμός με ενημερώσεις από κλιμάκια του Δ. Σ. της ΔΟΕ  και του τοπικού Συλλόγου στις σχολικές μονάδες, εβδομαδιαίες απογευματινές συγκεντρώσεις, συζητήσεις, διαδηλώσεις κλπ
4.      Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων να κοινοποιούνται εγκαίρως στα σχολεία και στους συναδέλφους.
5.      Οι αιρετοί να ασκούν τα καθήκοντά τους έως δύο θητείες.
6.      Aξιολόγηση: σύστημα αξιολόγησης με το οποίο η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού θα εντάσσεται στη συνολική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, θα έχει κυρίως διαμορφωτικό χαρακτήρα και θα αποβλέπει στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου μέσω της ανάληψης βελτιωτικών δράσεων τόσο από τη σχολική μονάδα όσο και από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό, μακριά  από κατηγοριοποιήσεις, ποσοστώσεις και ανταγωνισμούς και μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και συλλογικότητας με σκοπό την βελτίωση του δημόσιου σχολείου.
7.      Μόνιμες Δομές επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.
8.      Συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων στην επιμόρφωση β΄ επιπέδου.
9.      Σύνταξη Επαγγελματικού Κώδικα Δεοντολογία [καθηκοντολόγιο].
10.   Δημιουργία απεργιακού ταμείου.
11. Συνεργασία με τις εκπαιδευτικές συλλογικότητες [ΕΛΜΕ, ΤΕΙ , Πανεπιστήμιο] με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός πανεκπαιδευτικού Συλλόγου.
12.  Τοποθέτηση με αντικειμενικά κριτήρια μετάθεσης όσων εκπαιδευτικών αποσπώνται σε φορείς εκτός εκπαίδευσης [βουλευτικά γραφεία, μητρόπολη, βιβλιοθήκες κλπ]
13.   Πρόβλεψη με νόμο για συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων μία φορά τον μήνα για τα σχολεία ΕΑΕΠ.
14.   Παρεμβάσεις πολιτιστικού τύπου στην τοπική κοινωνία με ημερίδες κλπ. Συνεργασία με φορείς πολιτισμού της πόλης.
15. Παρεμβάσεις πολιτικού τύπου στην τοπική κοινωνία σχετιζόμενες με την εκπαιδευτική διαδικασία – ενημέρωση των γονέων και των πολιτών για τα θέματα της παιδείας.
16. Συνεργασία με δομές αλληλεγγύης και ενίσχυσή αυτών [Ενεργοί πολίτες Λάρισας, Κοινωνικό Ιατρείο κλπ]
17.   Δημιουργία Ιστοσελίδας του Συλλόγου Δασκάλων Λάρισας.
18.   Δημιουργία Λέσχης των Εκπαιδευτικών σε ειδικό κτήριο.
19.   Κατασκηνώσεις για τα παιδιά των εκπαιδευτικών.
20.  Εκπτωτική κάρτα για τα μέλη του Συλλόγου μας σε συνεργασία με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο.

Β. ΔΟΕ

1.       Πιο ορθολογική διαχείριση των οικονομικών της ΔΟΕ.
2.      Να μειώσει η ΔΟΕ τις δαπάνες «συνεδρίων εκπαιδευτικού τουρισμού», περιοδειών κλπ.
3.      Να μειωθεί η συνδρομή στην ΑΔΕΔΥ.
4.      Ενοίκιο να δίνεται σε συναδέλφους από την επαρχία, που δεν ζουν μόνιμα στην Αθήνα και μόνο με την προϋπόθεση να προσκομίζουν συμβόλαιο και αποδείξεις ενοικίου.
5.   Κατάργηση των μέχρι τώρα οικονομικών παροχών με χρήματα του κλάδου προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ.
6.      Οι αιρετοί της ΔΟΕ να ασκούν τα καθήκοντά τους έως δύο συνεχόμενες θητείες.

Γ. ΑΔΕΔΥ

1.       Οι εκλεγμένοι αιρετοί αντιπρόσωποι στην ΑΔΕΔΥ που κάνουν χρήση του δικαιώματος της τριετούς συνδικαλιστικής άδειας, να δύνανται στο διάστημα αυτό – με τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας – να παραμένουν στη διάθεση της υπηρεσίας της Α/θμιας Εκπαίδευσης για να προσφέρουν έργο, καλύπτοντας κενά απουσιαζόντων σε σχολεία.

…αν θέλουμε να αλλάξει κάτι,

πρέπει να το προσπαθήσουμε όλοι μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου