Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Η θέση της «Εκκίνησης» για την επιλογή προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

…κουλουβάχατα…και άλλα τινά…
Συνάδελφοι, διαβάστε και βγάλτε συμπέρασμα….
«…Κουλουβάχατα…
*Άγρια φαγωμάρα στη ΔΑΚΕ δασκάλων. Με στέλεχος της παράταξης να υποστηρίζει στο ΠΥΣΠΕ χθες, για τη θέση προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Π. Ε. Λάρισας, την υποψήφια που στήριξε και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημ. Δραγανιδάκης πήγε λένε κόντρα στην ομόφωνη απόφαση της Γραμματείας της γαλάζιας παράταξης. Κι επικράτησε η Σ. Παπαδοπούλου με 4-3, χάρη στην ψήφο του νεοδημοκράτη. Οι δικοί του τρελάθηκαν. Χτες το βράδυ συγκλήθηκε ξανά το παραταξιακό όργανο σε εκρηκτικό κλίμα. Φωνές για παραίτηση του αιρετού ακούγονταν, ακόμη και για διαγραφή του. Καζάνι γαλάζιο που «βράζει». Καλύτερα ταιριάζει όμως το κουλουβάχατα.
***
* Διότι η επικρατήσασα προϊσταμένη, που θεωρείται ότι πληρούσε όλα τα κριτήρια επιλογής, είναι της παρατάξεως κι αυτή, νεοδημοκράτισσα. Ναι… Να όμως που ο Δημ. Παπαποστόλου και η ΔΑΚΕ υποστήριζαν την εκλογή του Βασ. Σίμου, ο οποίος είναι πασοκτζής. Ε;» Ζ.  (εφημερίδα «Ελευθερία», Τετάρτη 23-2-2016 στη στήλη «Ψιθυριστά»)
Η θέση της «Εκκίνησης» για την επιλογή προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας
Διαβάζοντας το παραπάνω δημοσίευμα, μας προκάλεσε τεράστια έκπληξη, προβληματισμό και ερωτηματικά η σχεδόν εμμονική (!) στάση ορισμένων στελεχών της ΔΑΚΕ να προκρίνουν στη θέση του προϊσταμένου εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας τον δεύτερο σε ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά υποψήφιο, ο οποίος, σημειωτέον, είναι συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΗΣΥ [ΠΑΣΚ] (!!!)
Η «Εκκίνηση Εκπαιδευτικών», πιστή στις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, στήριξε δια του αιρετού της την υποψηφιότητα που συγκέντρωνε τα περισσότερα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, θέση με την οποία συμπορεύτηκε και ο έτερος αιρετός (της ΔΑΚΕ).

Θεωρούμε ότι οι αιρετοί μας κράτησαν αξιοπρεπέστατη στάση στο θέμα αυτό και πιστεύουμε ότι αν θέλουμε να αλλάξει κάτι στον χώρο της Εκπαίδευσης, πρέπει να αρχίσουμε να λειτουργούμε με διαφάνεια, αξιοκρατία και δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου